Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
Menu
Rijnlandse Geschiedenis streeft naar meer historische samenhang en kennisuitwisseling in de regio.
Maandag 7 september 2020

Contactgegevens
Dorpsstraat 132
2712 AN Zoetermeer
E info@oudsoetermeer.nl

Zoetermeer, Historisch Genootschap Oud Soetermeer

smokkelaars en een dagboek

In de nieuwe aflevering van tijdschrift 't Seghen Waert staan drie artikelen. Het dagboek van Anneke van Leeuwen geeft op frisse wijze het leven van een tiener weer in de jaren (19)60 in Zoetermeer. De "eeuw van onze omes" gaat verder terug en beschrijft het gezin van een zeer actieve gereformeerde schoolmeester. Als laatste worden smokkelaars en fraudeurs uit de Eerste Wereldoorlog voor het voetlicht gebracht, naast een leger-compagnie wielrijders.

Tezamen met dit tijdschrift krijgen alle 1200 leden van Oud Soetermeer ook een boekje over de Open Monumentendag. De geopende monumenten zijn beschreven en er zijn verhalen opgenomen over de scholen in Zoetermeer. Daarnaast heeft deze 100 pagina's tellende publicatie ook aandacht voor de Dag van de Architectuur op dezelfde zaterdag 12 september, met vele geopende bijzondere gebouwen, een demonstratie van freerunners, een wandel- en een fietstocht.

Vooraf aanmelden is nodig als u iets wilt bezichtigen:

https://openmonumentendag.nl en zoek op Zoetermeer

https://www.architectuurpuntzoetermeer.nl