Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
Menu
Rijnlandse Geschiedenis streeft naar meer historische samenhang en kennisuitwisseling in de regio.
Zaterdag 17 februari 2024

Contactgegevens
Kloosterwei 113
2361 XH Warmond
E info@warmelda.nl

Warmond, Historisch Genootschap Warmelda

Derde druk van de Atlas van Laatmiddeleeuws Warmond

Deze week verscheen alweer de 3de druk van de 'Atlas van Laatmiddeleeuws Warmond' en ook van het bijbehorende veldnamen-boek.

De Atlas presenteert een reconstructie van het middeleeuwse dorp Warmond: de kastelen, de kloosters, en alle boerderijen uit de periode 1300-1600 worden er beschreven, met de namen van de bewoners. Uiteraard bevat het boek een groot aantal kaarten.

Het 'Warmonds Toponymisch Woordenboek', dat ook veel kaartmateriaal bevat, beschrijft de namen van Warmondse landerijen in dezelfde periode. Landerijen werden vernoemd naar hun vorm, naar de naam van de eigenaar of pachter, naar de gewassen of dieren die erop stonden, enz. Deze namen geven dus een unieke blik op het dorp van toen.

Beide boeken - gepubliceerd door het Historisch Genootschap Warmelda - zijn te koop via de bekende webwinkels of anders op warmelda.nl (via bovenstaande links)