Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
Menu
Rijnlandse Geschiedenis streeft naar meer historische samenhang en kennisuitwisseling in de regio.
Vrijdag 3 februari 2023

Contactgegevens
Kloosterwei 113
2361 XH Warmond
E info@warmelda.nl

Warmond, Historisch Genootschap Warmelda

Archeologie en oude foto's op de Roekenhof

De dubbele tentoonstelling van Historisch Genootschap Warmelda gaat zijn laatste maand in. De tentoonstelling is t/m 11 maart 2023 open:

Het eerste deel van de tentoonstelling laat zien wat er in afgelopen decennia bij archeologische opgravingen in Warmond allemaal gevonden is. De opgraving van de rand van een prehistorisch nederzetting, die zo’n 4500 jaar geleden achter het voormalige Seminarie was gelegen, wordt uitgebreid beschreven. Maar vooral het middeleeuwse dorp krijgt aandacht, met de verschillende kastelen en ook de verdwenen kloosters in de hoofdrol. Ten slotte wordt de meest recente opgraving middenin het dorp (Dorpsstraat 31-33) ook gepresenteerd. Kom ontdekken wat daar allemaal gevonden is!  

Het tweede deel van de tentoonstelling is gewijd aan Warmond in oude foto’s. Al sinds het prille begin van de fotografie wordt het dorp uitgebreid vastgelegd op de gevoelige plaat. Hoewel de oude kiekjes ons heel vertrouwde plekken in het dorp laten zien, worden we toch getuigen van taferelen die zich soms wel honderd jaar geleden afspeelden. Deze fotografische reis door de tijd zal niemand onberoerd laten.  

De dubbele tentoonstelling is te bezoeken op de Roekenhof (Herenweg 84) elke zaterdag tussen 11 en 14 uur,