Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
Menu
Rijnlandse Geschiedenis streeft naar meer historische samenhang en kennisuitwisseling in de regio.
Vrijdag 24 september 2021

Contactgegevens
Kloosterwei 113
2361 XH Warmond
E info@warmelda.nl

Warmond, Historisch Genootschap Warmelda

Aad Mustert (1929 - 2018) - Schilder van de werkelijkheid

Binnenkort verschijnt een schitterend boek over de Warmondse kunstschilder Aad Mustert, uitgegeven door het Historisch Genootschap Warmelda en geschreven door André van Noort.

Petrus Adrianus (Aad) Mustert werd op 13 juli 1929 in Delft geboren. In 1946 trad hij als plateelschilder in dienst bij de bekende Delftse aardewerkfabriek De Porceleyne Fles. Hij leerde daar het vak van Adriaan Koert en later van Jo Marijnissen. Tegelijkertijd volgde hij de avondopleiding bij de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten. Hij kreeg er les van o.a. Wim Beuning en Cees Bolding. Na zijn afstuderen in 1951 ging hij naar de Vrije Academie in Den Haag.

Aad verhuisde in 1964 naar Warmond. Na zijn pensionering in 1991 bleef Aad schilderen. Hij ging zich volledig toeleggen op het maken van aquarellen, een techniek die met het schilderen van aardewerk verwantschap had. In beide technieken is een gemaakte vergissing niet of moeilijk te herstellen. Aad schilderde voornamelijk gezichten in Warmond en omgeving (o.a. Hillegom, Leiden, Limmen, Lisse, Noordwijk, Rijswijk, Sassenheim, Voorhout, De Zilk, enz.). Zijn schilderijen werden verkocht via een kunsthandel in Lisse en via tentoonstellingen waaraan hij graag meewerkte. Hij maakte in totaal 868 schilderijen. Ze zijn over de hele wereld verspreid.

Aad stierf op 13 oktober 2018 te Warmond in de leeftijd van 89 jaar. Door zijn schilderijen zette hij de streek op de kaart. Het boek kost bij voorintekening €17,50 en in de losse verkoop €20,00.

Bent u geïnteresseerd? Dan kunt u intekenen op de site van de uitgever het Historisch Genootschap Warmelda.