Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
Menu
Rijnlandse Geschiedenis streeft naar meer historische samenhang en kennisuitwisseling in de regio.
Woensdag 22 april 2020

Contactgegevens
Kloosterwei 113
2361 XH Warmond
E info@warmelda.nl

Warmond, Historisch Genootschap Warmelda

Warmond in de Tweede Wereldoorlog

In aanloop naar de herdenking van 75 jaar bevrijding heeft het Historisch Genootschap Warmelda een tentoonstelling voorbereid, een film samengesteld en ook een nieuw boek geschreven over de Tweede Wereldoorlog in Warmond. De tentoonstelling en de filmpremière worden door Corona een jaar uitgesteld. Gelukkig kon de publicatie van het boek wel doorgang vinden.

In dit boek, van de hand van André van Noort en Mathieu Fannee, wordt op levendige wijze de periode beschreven van de nadagen van de Eerste Wereldoorlog tot de periode na de bevrijding. Schrijven over de oorlog was geen gemakkelijke opgave. In gesprekken hebben de auteurs kunnen merken hoe beladen dit verleden nog is. De auteurs hebben getracht de geschiedenis van Warmond tijdens de Tweede Wereldoorlog zo neutraal mogelijk op te schrijven, met respect voor alle partijen. Gebruik makend van archiefstukken, dagboeken en zelfs recente interviews met de laatste Warmondse getuigen van de oorlog, weten de auteurs een compleet en nieuw beeld te schetsen van het Warmond van die tijd midden in de storm van de oorlog. Bijzonder in dit boek zijn ook de vele foto’s waarvan er sommige nooit eerder gepubliceerd zijn.

Leden van Warmelda hebben het boek inmiddels in de bus gekregen. Ook voor andere belangstellende Warmonders is het boek geheel gratis te verkrijgen. Uitgangspunt voor de verspreiding van het boek was het bezoek aan de tentoonstelling in het Oude Raadhuis. Nu dit helaas niet doorgaat kunnen de bezoekende Warmonders het boek ook niet meenemen. Daarom is voor deze oplossing gekozen.

Wilt u het boek in uw bezit krijgen, stuur dan een mail naar info@warmelda.nl, met vermelding van uw naam en adres. Warmelda zorgt er voor dat u het boek in huis krijgt. Indien u buiten Warmond woont, wordt 4 euro portokosten in rekening gebracht.

Bij bestelling van meerdere exemplaren wordt een donatie op prijs gesteld.