Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
Menu
Rijnlandse Geschiedenis streeft naar meer historische samenhang en kennisuitwisseling in de regio.
Dinsdag 29 mei 2018

Contactgegevens
Westkanaalweg 118
2461 GW Ter Aar
E info@chvteraar.nl

Ter Aar, Cultuur Historische Vereniging

Alphenaar toont Afrikaanse houtsnijkunst in museum Ter Aar.

Tentoonstelling Afrikaanse houtsnijkunst.

Tot eind augustus is in het Cultuur Historisch Museum van Ter Aar een zeer uitgebreide collectie van houtsnijwerk uit Kongo, Gabon, Nigeria en Angola te zien.
Rob Kieft werd op zijn tochten langs markten en kringloopwinkels gegrepen door de bezielende beelden en maskers van de primitieve Afrikaanse volken.
De schoonheid en eenvoud van deze meer dan 200 kunstuitingen heeft hij tijdens reisjes en uitstapje verzameld niet in Afrika maar door geheel ons land.
Een groot deel van zijn collectie heeft hij uitgestald in zijn woning in Alphen aan den Rijn een ander deel heeft een plaats gekregen in zijn tuin. Rob is van mening dat ook in de natuur deze kunst thuis hoort want ook in Afrika staat een deel van deze kunst buiten.
Tijdens de vakantie periode tot eind augustus heeft de collectie een prachtige plek gekregen in het Cultuur Historisch Museum van Ter Aar.
Naast het houtsnijwerk is een passende verzameling van Afrikaanse ansichtkaarten tentoongesteld die een beeld vertolken van de Afrikaanse medemens in de vorige eeuw.
Het museum in Ter Aar is geopend op woensdag,zaterdag en zondag van 14.00 tot 16.00 uur.
Rondleidingen eventueel in combinatie met een rondvaart zijn af te spreken ook buiten de vaste openingsuren onder nummer 0623227119 of 0172604048