Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
Menu
Rijnlandse Geschiedenis streeft naar meer historische samenhang en kennisuitwisseling in de regio.
Donderdag 26 oktober 2017

Contactgegevens
Westkanaalweg 118
2461 GW Ter Aar
E info@chvteraar.nl

Ter Aar, Cultuur Historische Vereniging

Expositie Rijnlandse Dracht

In het Cultuur Historisch Museum Ter Aar is begin oktober de nieuwe expositie Rijnlandse Dracht in Cultuur geopend.
Na de tentoonstelling 'loslaten, dat gaat niet meer', over de 90 inwoners van Ter Aar, die in Nederlands-Indiƫ dienden, is in het museum aan de Westkanaalweg 118 een nieuwe tentoonstelling te zien; dit keer over de Rijnlandse klederdracht, die in een nieuwe vitrine een permanente plaats in het museum heeft gekregen.
Daarnaast is er in deze tentoonstelling uitgebreide informatie te zien en te vinden over deze in ons gebied gedragen klederdracht.
Mevrouw A. Keijzer-Sarneel is er in deze tentoonstelling in geslaagd om een compleet beeld te schetsen van het eenvoudige, maar prachtige kostuum met haar kanten muts met toebehoren en de bijpassen accessoires die bij het kostuum behoren. Zij opende ook de tentoonstelling.
De tentoonstelling met historisch fotowerk is te bekijken tot en met 19 november op woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag van 14:00 tot 16:00 uur.