Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
Menu
Rijnlandse Geschiedenis streeft naar meer historische samenhang en kennisuitwisseling in de regio.
Donderdag 1 september 2016

Contactgegevens
Kagerdreef 72
2172 HM Sassenheim
T 06 43675486
E info@stichtingoudsassenheim.nl

Sassenheim, Stichting Oud Sassenheim

Pareltje aan de Hoofdstraat te Sassenheim

Het pand is in 1908 ontworpen en gebouwd door de bekende Sassenheimse aannemer J.P. Oudshoorn, in opdracht van de toenmalig eigenaar H.J. Uphoff, wiens naam en auto in steen zijn afgebeeld in de voorgevel. Het pand werd door Uphoff al als werkplaats gebruikt voor rijwielen en ‘automobielen’. Het pand heeft door de jaren heen vele eigenaren en huurders gekend en fungeerde naast automobielbedrijf als café, dierenspeciaalzaak en modebedrijf.

De heer Meijer kocht het pand in 1985. Er zijn toen diverse herstelwerkzaamheden uitgevoerd. Thans wordt de fraaie voorgevel regelmatig gewit en geverfd. Hoewel het pand niet op de gemeentelijke  monumentenlijst staat, is het voor Sassenheim beeldbepalend, aldus Stichting Oud Sassenheim.
De stichting wil met de uitreiking van de prijs publiekelijk haar waardering kenbaar maken voor het restaureren en onderhouden van karakteristieke panden. Een van de criteria voor de prijs is, dat het pand in de oorspronkelijke staat wordt teruggebracht of in oorspronkelijke stijl wordt opgeknapt. Hieraan is volledig voldaan. De Restauratieprijs wordt voor de derde maal uitgereikt. Eerder ging de prijs naar de eigenaren van het Oude Postkantoor, makelaarskantoor Heemborgh en Villa Nancy.