Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
Menu
Rijnlandse Geschiedenis streeft naar meer historische samenhang en kennisuitwisseling in de regio.
Woensdag 9 juni 2021

Contactgegevens
Saskia van Uylenburchlaan 22
2377 CE Oude Wetering
T 071 3312168
E info@stichtingoudalkemade.nl

Oude Wetering, Stichting Oud Alkemade

Boeren blijven. Vijftig jaar platteland in beeld.

Het boek is in vier ‘hoofdstukken’ verdeeld: (1) alles wat er op het erf te zien was, gebouwen en dieren maar ook fraaie stillevens van deuren, wagens, daken en kleine details zoals deurklinken, hang- en sluitwerk, palen en gevelteksten; (2) de koeien waar alles natuurlijk om draaide; (3) gras en hooi; en (4) andere werkzaamheden op het land zoals akkerbouw. Van alle foto’s heeft Van ’t Zelfde nauwkeurig plaats en tijd en naam van boer/ boerin genoteerd. De teksten van Hielkema zijn kort en puntig. De meeste foto’s gaan uiteraard over boerderijen in de omgeving van Leiden: vooral Warmond, Leiderdorp, Hoogmade, Zoeterwoude, Woubrugge, Koudekerk en Gelderswoude.

Het fotoboek met zijn optimistische titel ademt nostalgie uit naar mensen, dieren en dingen die bezig zijn voorbij te gaan. Dus: een kostbaar cadeau, vooral voor kinderen en kleinkinderen van boeren en daggelders, en dat zijn er heel veel in deze contreien. Het is te krijgen in de boekhandel en bij de fotograaf (email: jan.vt.zelfde@gmail.com), die het zelf komt bezorgen, op de fiets.

1916 W-Books, Zwolle.
216 pagina’s, gereduceerde prijs: € 15,00.
ISBN 978946258