Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
Menu
Rijnlandse Geschiedenis streeft naar meer historische samenhang en kennisuitwisseling in de regio.
Dinsdag 16 mei 2023

Contactgegevens
Martinus Houttuynhof 63
2341 PP Oegstgeest
T 071-5154387
E secretaris@historischeverenigingoegstgeest.nl

Oegstgeest, Historische Vereniging Oegstgeest

Historisch Verzamelalbum Oegstgeest

Op maandag 15 mei overhandigde Rob Sturm het eerste exemplaar van het Historisch Verzamelalbum Oegstgeest aan wethouder Kees Oudendijk. In deze bundel wordt in 15 hoofdstukken de geschiedenis van ons dorp beschreven, geïllustreerd met meer dan 200 foto’s, kaarten en grafieken. Honderdvijftig foto’s kunt u verkrijgen bij de twee Jumbo supermarkten in het dorp: bij besteding van €10,-- ontvangt u een mapje met drie afbeeldingen.
Het boekje  is samengesteld door ons bestuurslid Jacques Thorn – die er heel veel tijd en energie in heeft gestopt om er een verantwoord historisch document van te maken, natuurlijk bijgestaan door een flink aantal kundige meelezers. Als Historische Vereniging zijn wij dan ook trots dat we aan dit project konden meewerken. Eigenlijk is hiermee een aanvulling geschreven op de Canon van Oegstgeest – een boekje dat alleen nog antiquarisch verkrijgbaar is.

Zie ook artikel in LD 16 juni 2023