Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
Menu
Rijnlandse Geschiedenis streeft naar meer historische samenhang en kennisuitwisseling in de regio.
Woensdag 10 december 2014

Contactgegevens
Martinus Houttuynhof 63
2341 PP Oegstgeest
T 071-5154387
E secretaris@historischeverenigingoegstgeest.nl

Oegstgeest, Historische Vereniging Oegstgeest

Het november nummer van Over Oegstgeest is uit

Twee maal per jaar geeft de Vereniging Oud Oegstgeest haar verenigingsblad uit "Over Oegstgeest".
Losse exemplaren zijn te koop bij de Oegstgeester boekhandels voor Euro 4,50

Inhoud van de OO  van november 2014 als beschreven in het persbericht erover in de Oegstgeester Courant:

Archeologische vondsten in Oegstgeest werpen nieuw licht op duistere middeleeuwen

Afgelopen zomer maakte de Universiteit Leiden bekend dat een jaar geleden in Oegstgeest op het terrein van het Bio Science Park bij museum Corpus (Nieuw-Rhijngeest) een bijzondere schaal was opgegraven, een unieke vondst voor West-Europa. In het novembernummer van “Over Oegstgeest”, het tijdschrift van de Vereniging Oud Oegstgeest (VOO) een gesprek met archeoloog en projectleider drs. Jasper de Bruin, over de betekenis van de opzienbarende vondsten in de opgegraven nederzetting.

Marianne van der Plas was lang internist op Endegeest. In de serie mondelinge geschiedenis vertelt zij over haar leven en werk op dit bijzondere instituut in onze gemeente.

De Mors hoorde ooit bij Oegstgeest; daar woonde Teunis van Egmond, ereburger van Oegstgeest en bollenboer. Wat gebeurde er met de markante bollenschuur op zijn erf?

Bij haar afscheid als burgemeester (1 april jl.) kreeg Els Timmers-van Klink een speciale editie van ons tijdschrift aangeboden met portretten van haar voorgangers. Omdat het interview met oud-burgemeester Scheenstra nog niet in het tijdschrift was gepubliceerd, is het in dit nummer opgenomen.

Verder vertelt Jan Pier Eringa over de kinderspelletjes uit zijn jeugd in Oegstgeest en ontrafelt Sylvia Braat het raadsel van de uitzonderlijke kleur van de Oegstgeester straatnaambordjes.

In de reeks “Een kunstzinnige blik op Oegstgeest” kunt u kennismaken met de kasteelportretten van Abraham Rademaker.

Hoe discreet de financiële nood van een Leidse stadsarchivaris door de eigenaar van Oud-Poelgeest werd gelenigd, kunt u lezen in de rubriek Iets Lugtigs. Dezer dagen zijn twee boeken over historisch Oegstgeest verschenen: over het Bos van Wijckerslooth en over kasteel Oud-Poelgeest. Uiteraard in dit nummer van “Over Oegstgeest” aandacht voor deze publicaties van leden van de VOO.

Wie nu lid wordt van VOO krijgt het gratis, plus twee OO-nummers die eerder verschenen. Lid worden kan door een e-mail te sturen naar secretaris@oudoegstgeest.nl of een briefje te schrijven naar het secretariaat, Willem de Zwijgerlaan 27, 2341 EG Oegstgeest.