Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
Menu
Rijnlandse Geschiedenis streeft naar meer historische samenhang en kennisuitwisseling in de regio.
Donderdag 24 mei 2018

Contactgegevens
Spanjaarskrocht 110
2211 ER Noordwijkerhout
T 06-83908179
E info@noordwijkerhoutvantoen.nl

Noordwijkerhout, Stichting Noordwijkerhout Van Toen

Lintje voor Bert Hogervorst

Burgemeester Gerrit Goedhart bracht op woensdagmiddag 23 mei een verrassingsbezoek aan de expositieruimte van NoVaTo (Noordwijkerhout Van Toen) in de Zeestraat. De burgemeester had daar wel een speciale reden voor, want hij mocht een Koninklijke Onderscheiding opspelden bij NoVaTo-vrijwilliger de heer Bert Hogervorst die daar natuurlijk zeer blij verrast en verguld mee was.

Bert Hogervorst (74 jaar), voormalig directeur van E.J. Hogervorst & Zonen en voormalig directeur van een Koel- en Preparatiebedrijf, heeft zich vele jaren ook vrijwillig ingezet. 

Sinds 1981 is hij vrijwilliger bij de St. Victorkerk in Noordwijkerhout. Hij organiseerde o.a. de kinderwoorddienst, de actie kerkbalans, was beheerder van het kerkhof en hij verzorgt tot op heden de administratie. Ook begeleidt hij het onderhoud van de kerk. Sinds 2011 is hij actief bij de Voedselbank Noordwijkerhout en Noordwijk.

Sinds 2013 is hij vrijwilliger bij NoVaTo (Noordwijkerhout van Toen). Hij is daar actief in de werkgroep genealogie. Hij heeft een enorm genealogisch bestand van Noordwijkerhout en de regio opgebouwd van ca. 200.000 voorouders en huidige bewoners.

Sinds 1985 is de heer Hogervorst zeer gedreven in het schrijven van genealogische kronieken. Hij leverde verschillende bijdragen aan publicaties van afdeling Rijnland van de Nederlandse Genealogische Vereniging. Talrijke boeken heeft hij al geschreven over verschillende familiestambomen. De boeken zijn een naslagwerk voor velen en een bijdrage voor de geschiedenis van Noordwijkerhout. 

Daarnaast organiseert hij grote reünies voor de families waarover hij een boek schreef. Alles deed hij volledig vrijwillig en zonder persoonlijk gewin.

De heer Bert Hogervorst wordt gekwalificeerd als iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd. Gelet op de aard, duur, uitstraling en betekenis van de activiteiten, is hij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Foto's: Danique Vogels.
Tekst: BlikOp Noordwijkerhout - Nieuws