Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
Zondag 28 januari 2018

Contactgegevens
Spanjaarskrocht 110
2211 ER Noordwijkerhout
T 0252-706303
E secretaris@noordwijkerhoutvantoen.nl

Noordwijkerhout, Stichting Noordwijkerhout Van Toen

Historische verenigingen Noordwijk en Noordwijkerhout bijeen

Zaterdag 27 januari ontving de stichting Noordwijkerhout van Toen het bestuur van het Genootschap Oud Noordwijk en de Noordwijkse cultuurhistoricus Harrie Salman. Dit gebeurde nadat het bestuur van NoVaTo eind vorig jaar, op initiatief van Salman, uitgenodigd was in museum Veldzicht.  

Nu was het tijd voor een uitgebreidere kennismaking in de expositieruimte van NoVaTo aan de Zeestraat. Na de introductie door voorzitter Abe Bader werd over en weer interessante informatie uitgewisseld. Met de fusie in het vooruitzicht is er namelijk nog veel onduidelijk. Daarbij heeft de Noordwijkse vereniging veel meer ervaring dan de jonge NoVaTo.

Uiteraard was er nog tijd om het onofficiële ‘dorpsmuseum’ te bezichtigen waarbij de bestuursleden van NoVaTo uitleg gaven. Het was een gezellig en leerzame ochtend die zeker zijn vervolg krijgt.