Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
Zaterdag 21 oktober 2017

Contactgegevens
Spanjaarskrocht 110
2211 ER Noordwijkerhout
T 0252-706303
E secretaris@noordwijkerhoutvantoen.nl

Noordwijkerhout, Stichting Noordwijkerhout Van Toen

Flora keramiek bij NoVaTo

De komende drie maanden kunt u een deel van de verzameling Flora keramiek van de Noordwijkerhoutse Ellen Slingerland bewonderen bij de stichting Noordwijkerhout van Toen (NoVaTo). “Ongeveer 20 jaar geleden ben ik begonnen met het verzamelen van dit keramiek. Door mijn studie kunstgeschiedenis ben ik geïnteresseerd geraakt in alle vormen van kunst”, aldus Slingerland.

Plateelbakkerij Flora was een van oorsprong Goudse fabriek, die bestond van 1945 tot 1994. Frans Eikenboom was al in 1927 in Gouda met de productie van aardewerk begonnen. In 1945 richtte hij met zijn zoon Peter Antonius Eikenboom de Florafabriek op. Flora stond bekend als een van de toonaangevende keramiekproducenten van Nederland. Een grote verzameling van dit keramiek is te vinden in het Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch.

De expositieruimte van NoVaTo is is geopend op woensdag, vrijdag en zaterdag van 13:00-16:00 uur, Zeestraat 3A. Entree voor niet-sympathisanten: € 2,- pp.