Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
Menu
Rijnlandse Geschiedenis streeft naar meer historische samenhang en kennisuitwisseling in de regio.
Zaterdag 20 mei 2017

Contactgegevens
Spanjaarskrocht 110
2211 ER Noordwijkerhout
T 06-83908179
E info@noordwijkerhoutvantoen.nl

Noordwijkerhout, Stichting Noordwijkerhout Van Toen

Herdruk jagersboek

In oktober 2016 werd het boek ‘Onthou je Dag’, van Peter van den Burg onder grote belangstelling bij NoVaTo gepresenteerd. Binnen twee weken was het compleet uitverkocht.
 

In het boek blikt Van den Burg terug op de eeuwenlange jacht- en stropersgeschiedenis van Noordwijkerhout. In de vorige eeuw had bijna iedere landarbeider die in de steun liep wel een stropersverleden; het dorp stond er om bekend. Inmiddels is de jacht in de duinen helemaal verboden en worden er geen jachtvergunningen meer verleend. Wat overgebleven is zijn bijzondere verhalen. De schrijver duikt in die verhalen van jagers, opzichters en stropers, die vaak uit dezelfde families kwamen. Het boek beslaat 250 pagina’s en is geïllustreerd met 400 foto’s.
 

U kunt zich nog inschrijven voor de tweede druk. Dit kan bij de schrijver via telefoonnummer (0252) 374556 of e-mailadres: peterankeburg@hetnet.nl.