Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
Menu
Rijnlandse Geschiedenis streeft naar meer historische samenhang en kennisuitwisseling in de regio.
Donderdag 8 december 2016

Contactgegevens
Spanjaarskrocht 110
2211 ER Noordwijkerhout
T 06-83908179
E info@noordwijkerhoutvantoen.nl

Noordwijkerhout, Stichting Noordwijkerhout Van Toen

Genealogische boek familie Bouwmeester

Gerardus (Graddus) Bouwmeester (1862-1963) was de eerste man die in Noordwijkerhout 100 jaar werd. Margaretha Beatrix Bouwmeester (1906-2009) is met ruime voorsprong de oudste inwoonster van Noordwijkerhout geworden. Een sterk geslacht dus, maar ook een bekende familie. Een goed onderwerp voor zijn 17e genealogische boek, aldus Noordwijkerhouter Bert Hogervorst.

De familie Bouwmeester heeft ruim een eeuw de huizen bewoond die het aanzicht van Noordwijkerhout bepaalden als men vanaf de Herenweg het dorp binnen kwam. De ‘Bouwmeesterpanden’ zijn nu verdwenen. De nieuw opgetrokken voorgevel van het VVV is het enige wat over is van het huis van Graddus Bouwmeester. De panden aan de linkerzijde zijn gesloopt, alleen een steen met de naam ‘De Bouwmeester’ verwijst nog naar een verdwenen historie.

Op 10 juni 2017 krijgt Siem Bouwmeester het eerste boek uitgereikt bij de stichting ‘Noordwijkerhout Van Toen’ in de Zeestroom. Als enige Bouwmeester ontving hij een uitnodiging voor de reünie uit handen van Bert Hogervorst. Andere familieleden zijn per e-mail benaderd.