Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
Menu
Rijnlandse Geschiedenis streeft naar meer historische samenhang en kennisuitwisseling in de regio.
Maandag 16 januari 2023

Contactgegevens
Oude Singel 32
2312 RA Leiden
T 0715165360
E info@lakenhal.nl

Museum De Lakenhal

Unieke sleutel geschonken aan Museum De Lakenhal

Hij is meer dan 250 jaar oud, maar liefst 21 centimeter lang en kan ook nog ‘gevouwen’ worden: deze antieke sleutel is een technisch kunstwerk/hoogstandje. Op vrijdag 13 januari is de sleutel geschonken aan Museum De Lakenhal. Directeur Tanja Elstgeest nam hem in ontvangst op een passende locatie: bij de voordeur van Breestraat 24 in Leiden. De sleutel werd nog één laatste keer gebruikt om het originele slot uit 1768 te openen. 

De vouwsleutel is nu te zien in de ‘Leidse kamer’, een van de stijlkamers van het museum. Hier is hij herenigd met de originele 18e-eeuwse kamerbetimmering van de benedenzalen van Breestraat 24. Die kocht het museum in 1918. 

Het hele nieuwbericht is te vinden op de website van Museum De Lakenhal via de volgende link:Nieuwsbericht sleuteloverdracht - Museum De Lakenhal.