Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
Menu
Rijnlandse Geschiedenis streeft naar meer historische samenhang en kennisuitwisseling in de regio.
Maandag 30 oktober 2023

Contactgegevens
Van der Valk Boumanweg 180 D, unit 1.08
2352 JD Leiderdorp
T 0683807301
E info@leiderdorpsmuseum.nl

Leiderdorps Museum

Nieuwsbrief van het Leiderdorps Museum

Met de vrijwilligers van het museum is hard gewerkt aan het nieuwe collectieregistratiesysteem. Op basis van het Zyper Collectie Beheersysteem zijn drie beeldbanken ontwikkeld, t.w. de objectenbeeldbank, de fotobeeldbank en de archiefbeeldbank. De objectenbeeldbank is nu online en in te zien via de website of via collectie.leiderdorpsmuseum.nl/cgi-bin/objecten.pl.

De tijdelijke tentoonstelling “Zicht op Leiderdorp” is afgebouwd. Er wordt een nieuwe tentoonstelling opgezet met keramiek van Margreet Roorda tegen de achtergrond van haar atelier “de Lange Akker”. Ook in de tweede helft van dit jaar worden weer enkele lezingen in het museum georganiseerd. Regelmatig ontvangt het museum objecten, foto’s of afbeeldingen om in haar collectie op te nemen. Uitgangspunt is dat deze schenkingen te maken moeten hebben met Leiderdorp. Ons depot loopt aardig vol en er moet zorgvuldig met de resterende ruimte worden omgegaan.

Zie voor de data en de onderwerpen van de lezingen de Nieuwsbrief.