Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
Menu
Rijnlandse Geschiedenis streeft naar meer historische samenhang en kennisuitwisseling in de regio.
Donderdag 14 februari 2019

Contactgegevens
Van der Valk Boumanweg 180 D, unit 1.08
2352 JD Leiderdorp
T 0683807301
E info@leiderdorpsmuseum.nl

Leiderdorps Museum

'NIEUW LICHT OP LEITHON'

Vanaf 3 maart 2019 wordt er een grote expositie gehouden over de vroegmiddeleeuwse nederzetting Leithon. Deze nederzetting is blootgelegd tijdens de archeologische opgravingen van 2013 op het Samsom-veld en de naast gelegen tennisbanen. 

Om luister bij te zetten aan de expositie wordt er een boek uitgebracht met de titel “Nieuw licht op Leithon, Leiderdorp in de vroege middeleeuwen”. Het boek wordt geschreven door Dr. Menno Dijkstra. 

Om de uitgave mogelijk te maken, verkoopt het museum genummerde waardebonnen van € 10,-. Deze bonnen kunnen bij aankoop van het boek worden gebruikt als gedeeltelijke betaling van het boek. Naar verwachting komt het boek, waarvan de prijs nog niet bekend is, in maart 2019 uit. 

De waardebonnen zijn tijdens de openingsuren van het museum en op de dinsdag- en donderdagochtenden te koop in het museum.

In het kader van de grote archeologische tentoonstelling organiseert de Leiderdorpse Volksuniversiteit een lezingencyclus over het vroegmiddeleeuwse Leiderdorp. 

· Woensdag 19/12/2018 - 19:30 uur; Arno Verhoeven: Nieuw licht op het vroegmiddeleeuwse Leithon - een inleiding op de tentoonstelling in het Leiderdorps Museum.

· Woensdag 30/01/2019 - 19:30 uur; Menno Dijkstra: Rondom de oude Rijnmond- landschap en bewoning in de vroege middeleeuwen. 

· Woensdag 13/03/2019 - 19:30 uur; Arno Verhoeven: Handelsplaatsen van Vikingen, Franken en Angelsaksen in de tijd van Karel de Grote. 

De cyclus van drie lezingen kost € 27, -, de individuele lezingen kosten € 9,50. 

Inschrijven bij de LVU: “ https://www.volksuniversiteitleiderdorp.nl in de rubriek “lezingen”

Locatie: LVU, Sterrentuin, Van Diepeningenlaan 110, Leiderdorp