Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
Menu
Rijnlandse Geschiedenis streeft naar meer historische samenhang en kennisuitwisseling in de regio.
Vrijdag 28 oktober 2022

Contactgegevens
Rijn en Schiekade 115 D
2311 AS Leiden
T 06 44050728
E website@diogenes-leiden.nl

Leiden, Stichting Diogenes

Diogenes Nieuwsbrief 36

Hoe bevalt het om in een monumentaal pand in de Leidse binnenstad te wonen? Dat was een van de vragen die we deze week voorlegden aan Robert Strijk. Hij woont sinds een paar maanden in Hogewoerd 59, een van de woningen in de gerestaureerde voormalige wijnkoperij. In de bijgevoegde nieuwsbrief kunt u lezen dat zijn antwoord heel positief was.

Toevallig was dezelfde vraag kort daarvoor ook gesteld aan Roberts buurvrouw Sonja Wesselink, de bewoonster van Hogewoerd 61. Zij werd geïnterviewd door Miep Smitsloo voor OLN, het magazine van de Historische Vereniging Oud Leiden. In deze nieuwsbrief verwijzen we kort naar haar enthousiaste antwoord.

In de nieuwsbrief vindt u verder nieuws over de voorbereiding van de restauratie van Hogewoerd 132, en een bericht over de historische markt op zaterdag 5 november in de Hooglandse Kerk. Diogenes heeft daar ook een standje. We zien u graag!

Met vriendelijke groet,
Laurens Beijen, voorzitter Stichting Diogenes Leiden

Link naar de Nieuwsbrief