Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
Menu
Rijnlandse Geschiedenis streeft naar meer historische samenhang en kennisuitwisseling in de regio.
Vrijdag 22 november 2019

Contactgegevens
Archimedesweg 1
2333 CM Leiden
T (071) 306 30 71
E archief@rijnland.net

Hoogheemraadschap van Rijnland

Veertig jaar geleden: polderconcentratie binnen Rijnland

Op de website van het hoogheemraadschap van Rijnland vindt u een nieuw artikel over de geschiedenis van de polderconcentratie binnen Rijnland.

Op 1 januari 1979 werden de polders binnen het hoogheemraadschap van Rijnland opgeheven als waterschap en samengevoegd tot zes nieuwe waterschappen en twee polderafdelingen van het hoogheemraadschap. Dit was de eerste stap in een proces van concentratie van waterschappen binnen Rijnland, dat 26 jaar later afgerond zou worden door de vorming van één zogenaamd all-in waterschap. Daarmee kwam het waterkwantiteitsbeheer in de boezem en in de polders in één hand. In 1979 was het nog niet zo ver. De concentratie van waterschappen was een gecompliceerd proces en verliep niet zonder weerstand.

Ga naar de rubriek Uitgelicht op Rijnlands website om het hele artikel te lezen over de polderconcentratie binnen Rijnland.