Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
Menu
Rijnlandse Geschiedenis streeft naar meer historische samenhang en kennisuitwisseling in de regio.
Donderdag 3 november 2022

Historische Vereniging Oud Leiden

Postzegel ter gelegenheid van het 24e lustrum van HVOL

De bekende postzegelontwerper Frans Hemelop heeft ter gelegenheid van ons jubileum een mooie postzegel ontworpen. U kon het in de afgelopen extra nieuwsbrief al lezen.

Bestellen kan via deze website

Eind 2017 nam ik voor het eerst contact op met de Historische Vereniging Oud Leiden. Het 23e Lustrum was toen helaas voorbij dus bleef het eerste ontwerp op de tekentafel.Vijf jaar later, begin 2022, zocht ik het contact opnieuw. Het leidde in harmonieus overleg tot deze persoonlijke postzegel.

Prominent aanwezig is de kaart van Jan Willemsz Blaeu uit 1649 van LVGDVNVM BATAVORVM, de stad Leiden.Daarnaast de portretten van prof. dr. P.J. (Petrus) Blok en mr. dr. J.C. (Jacob) Overvoorde. Titulatuur en voorletters zijn door de beperkte ruimte vervangen door de voornaam, wat wel past bij 2022.De leeuw, als gekozen beeldmerk van HVOl en de belettering completeren het 24e lustrum op deze persoonlijke postzegel.