Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
Woensdag 19 april 2023

Hillegom, Stichting Vrienden van Oud Hillegom

De tentoonstelling 'Hillegom bevrijd'.

De tentoonstelling “Hillegom bevrijd” van Stichting Vrienden van Oud Hillegom toont hoe leven met oorlog voor Hillegommers realiteit was in de Tweede Wereldoorlog. Ook wordt een film vertoond van Frans Out met beelden van Hillegom(mers) in de oorlog en voorzien van commentaar door Vrienden-vrijwilligers. De film is een mooie toevoeging aan de getoonde voorwerpen, foto’s en teksten die met zorg zijn geselecteerd uit de rijke collectie van de Vrienden.

De complete film duurt 16 minuten. Vrienden-vrijwilliger Harry Prins, verantwoordelijk voor het digitaliseren van de film en het redigeren van de commentaren, heeft een clip van ruim anderhalve minuut samengesteld die als voorproefje te zien is via de startpagina van de Vrienden.

De tentoonstelling “Hillegom bevrijd” is op dinsdagavond 11 april formeel geopend door burgemeester Arie van Erk. Iedereen is welkom in de Holkamer op Kwekerij Veelzorg, Stationsweg 131 tijdens de volgende dagen: op 20 april van 14.30-16.30 uur, op 25 en 29 april en op 2, 4 en 6 mei van 13.30-16.30 uur. Toegang is gratis.

Lees meer over de Vrienden-activiteiten en evenementen op www.vriendenvanoudhillegom.nl.