Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
Menu
Rijnlandse Geschiedenis streeft naar meer historische samenhang en kennisuitwisseling in de regio.
Maandag 27 februari 2023

Hillegom, Stichting Vrienden van Oud Hillegom

Requiem voor een bollenschuur

Deze week verscheen de 90ste aflevering van Hangkouserieën, het donateursblad van de stichting Vrienden van Oud Hillegom, met op de cover het artikel 'Requiem voor een bollenschuur''van Gerard Telkamp. Daarin wordt in twee delen de historie van deze in 1912 gebouwde bollenschuur uit de doeken gedaan. Uitgerekend deze week is deze bollenschuur aan de Weeresteinstraat 171 in Hillegom gesloopt.

De Werkgroep Bollenerfgoed van het CultuurHistorisch Genootschap Duin- en Bollenstreek heeft haar best gedaan om deze bollenschuur te behouden, maar dat is niet gelukt. Op de plaats van het gebouw, dat in 1957 ingrijpend werd verbouwd, komt een nieuw gebouw met appartementen voor arbeidsmigranten. Volgens de eigenaar gaat het gebouw er net zo uitzien als in 1912. In elk geval is met dit artikel in Hangkouserieën de geschiedenis van het pand vastgelegd.

Hangkouserieën is lvoor € 5,- per ex. los verkrijgbaar bij The ReadShop in Hillegom.