Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
Menu
Rijnlandse Geschiedenis streeft naar meer historische samenhang en kennisuitwisseling in de regio.
Zaterdag 16 maart 2019

Contactgegevens
Bouwsteeg 6
2411 AB Bodegraven
T 0616476897
E info@historischekringbodegraven.nl

Bodegraven, Stichting Historische Kring

Stichting Historische Kring Bodegraven 15 jaar

Stichting Historische Kring Bodegraven bestaat

15 jaar

De tijd gaat snel vooral als je ouder wordt, maar als terug kunt kijken op mooie gebeurtenissen uit het je leven of zoals bij ons op ons 15 jarig bestaan, dan kan dat veel bevrediging geven. Dus ook bij onze Stichting Historische Kring Bodegraven. Gestart, officieel, op 24 jan in 2004, met als bestuur Leendert, Aad Veelenturf, Jan, van Jaarsveld, Alphons, Maarten en Broos. Later met Henny van Leeuwen die Jan vervingen nu met Jan Stolwijk erbij die Louis Bianchi opvolgt. Een tamelijk vast gezelschap zijn we gebleven, ook met een jaarlijks vast programma van fotosessies, 2 Boreftse Berichten, af en toe tentoonstellingen en 9 jaarboeken. Dit alles doen we met het doel om de het verleden en de geschiedenis van Boreft tot Bodegraven door te geven aan onze donateurs en anderen. We hebben er inmiddels 650 en daar zijn we trots op, en ook dankbaar aan Aad Veelenturf die in het begin zoveel donateurs binnenhaalde. Ook moeten we Louis bedanken voor zij grote fotoverzameling en de fotosessies die hij verzorgde.

Maar zo deden we allemaal ons deel, Maarten, Leendert en Henny  verzorgden bijv. de boeken. Alphons en Broos deden o.a. de Limes projecten. Bij diverse gelegenheden hebben we natuurlijk hulp van anderen, zo verzorgd Paul Bruinsma de website en Kees Stolwijk bewerkt ons fotobestand. Velen hebben een taak waar heel wat tijd ingaat zitten, we verdienden er zelfs de vrijwilligersprijs mee in 2015.

De laatste 2 jaar konden we beschikken over een eigen archief bij Bas van Vliet, maar dit gaat stoppen en zijn we druk opzoek naar een eigen betaalbaar onderkomen, dat hebben we nodig om de volgende 15 jaar vol te maken, met steun van onze donateurs natuurlijk. 

Dit jaar starten we weer feestelijk met een extra dikke Boreftse Berichten nr. 31 en een extra jubileum gidsje over de Kaasfabriek. We hopen dat iedereen enthousiast blijft, daar blijven we ons voor inzetten, maar materiaal, verhalen en hulp kunnen we altijd nog gebruiken.

Namens het bestuur, Broos de Groot, secretaris