Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
Donderdag 27 augustus 2015

Contactgegevens
Burgemeester Visserpark 28
2405 CR Alphen aan den Rijn
T 0172465265
E gemeentearchief@alphenaandenrijn.nl

Alphen aan den Rijn, Gemeentearchief

Vroeger... - nieuwe rubriek Streekarchief

Waarom waren de plastieken van het badhuis te bloot? Wat gebeurde er met het ‘ballonbad?’ Hoe lang bestaat de fietstocht LAURA? Elke week publiceert het Streekarchief Rijnlands Midden verhalen over ‘vroeger’.
Iedereen kan een reactie, foto of andere informatie plaatsen op de nieuwe Facebook pagina van het Streekarchief. De leukste, grappigste of meest onroerende reacties en/of foto’s worden gepubliceerd in de bundel van de ‘Vroeger…’ verhalen die t.z.t. zal verschijnen.
De eerste bijdragen zijn inmiddels geplaatst, waaronder over het Koudekerkse zwembad dat is gebouwd naar Oostenrijks voorbeeld, een verhaal over te blote plastieken in het Alphense badhuis, de opening van de Julianabrug in 1953 en een beeldenstorm in Ter Aar. Lees alle verhalen op onze Facebook pagina en onze website:http://www.facebook.com/streekarchiefrijnlandsmidden
   http://www.streekarchiefrijnlandsmidden.nl/projecten/vroeger