Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
Menu
Rijnlandse Geschiedenis streeft naar meer historische samenhang en kennisuitwisseling in de regio.
maandag 7 november 2016
 

Woubrugge-Hoogmade, Historische Vereniging Otto Cornelis van Hemessen

Zo was Woubrugge in 1962

Op maandag 7 november vertoont de Historische Vereniging O.C. van Hemessen in Café Die Twee, Bateweg 78 in Woubrugge de film ‘Zo was Woubrugge in 1962’. De zaal is open vanaf 19.30 uur, de film begint om 20.00 uur. Toegang is gratis.

Begin jaren zestig van de vorige eeuw werd in opdracht van zangvereniging De Lofstem een film gemaakt: ‘Zo was Woubrugge in 1962’.

Van 8 mm werd de film later op video gezet, en weer later gedigitaliseerd. Inmiddels is er een nieuwe digitale versie, gerealiseerd door Rinus Rodenburg.  Jan Stigter, Wienus Grandia en Piet Groot voorzagen de vernieuwde film van commentaar, en Rinus zette er muziek uit de jaren zestig onder.

De film op dvd is ook te koop en kost € 10,00. Bestellen kan via www.museumwoubrugge.nl; en kopen op zaterdagmorgen tussen 10.00 en 12.00 uur bij Museum Van Hemessen, Dr. Lothlaan 1, Woubrugge.