Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
 

Scheepvaart 1: Scheepvaart van Zoeterwoude. Beknopt overzicht van een verdwenen bedrijfstak, 1 en 2. 

Een tweedelig artikel van drs. H. J.A. Dessens, Scheepvaart van Zoeterwoude, uit 1983 geeft veel informatie over allerlei aspecten van deze bedrijfstak, maar stipt ook vragen aan die om nader onderzoek vragen. Het vormt het begin van, hopelijk, nog vele artikelen over dit veelzijdig onderwerp.

Link naar het artikel

Scheepsbouw 2: Achter de mast (1) Scheepswerven aan de Rijn – Weipoortsevliet.

De gegevens voor deze historie kwamen van mevr. C.C. van Beveren-de Graaf aangevuld door de auteur, C. A. Warmerdam. Oudst bekende gegevens stammen uit 1804 toen de werf in bezit was van een Adam van der Bie. In 1882 kocht scheepsbouwer Marinus van Beveren, geboren in Puttershoek (1833), de werf. Hij zal het vak van zijn vader, een scheepstimmerman, hebben geleerd. 

Link naar het artikel

Scheepvaart 3: Ambachtelijke scheepswerven in Warmond

Warmondse scheepswerven vanaf de zestiende eeuw. Het hoogtepunt lag in de zeventiende eeuw. De geschiedenis loopt door tot in de twintigste eeuw.

Link naar het artikel.

Scheepvaart 4: Scheepsbouw in Voorhout.

Artikel wordt op korte termijn toegevoegd.