Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
Dinsdag 21 januari 2020

Contactgegevens
Dorpsstraat 132
2712 AN Zoetermeer
E info@oudsoetermeer.nl

Zoetermeer, Historisch Genootschap Oud Soetermeer

Boomgaarden en de Eeuw van Onze Omes

Een nieuw nummer van het tijdschrift 't Seghen Waert (2019-4) geeft een inkijkje in een vrijwel vergeten Zoetermeerse bedrijvigheid, namelijk die van de boomgaarden. Sommige delen zijn nog aanwezig in de stad: een enkele peren- of appelboom en hier en daar een windsingel. 

Daarnaast is de eerste aflevering verschenen van De Eeuw van Onze Omes, aan de hand van herinneringen aan meester Nieuwenhuijsen, vooral van zijn kinderen. Hij was niet alleen een gedreven onderwijzer op de Christelijke School maar was ook trekker en betrokken bij vele politieke en culturele activiteiten.

Tenslotte kijkt onze redacteur terug naar 70 jaar Historisch Genootschap Oud Soetermeer, verbonden met zijn eigen historie van korte broek, via HBS, inwonen en eigen huis in Zoetermeer tot inburgering, werk en vrijwilliger worden.

Kortom, een gevarieerd nummer.