Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
Vrijdag 29 september 2017

Contactgegevens
Kloosterwei 113
2361 XH Warmond
E info@warmelda.nl

Warmond, Historisch Genootschap Warmelda

Nationale Archeologiedagen in Warmond

Tussen 13 en 15 oktober 2017 vindt de derde editie plaats van de Nationale Archeologiedagen. Dit jaarlijks evenement, bedoeld om overal in het land een groot publiek met archeologie kennis te laten maken, vindt dit jaar ook in Warmond plaats!

In Grand-café De Oude School, op het pleintje bij de Pomp (Dorpsstraat 40), verzorgt het Historisch Genootschap Warmelda op 14 en 15 oktober de tentoonstelling "Warmond onder de grond". Alles wat de archeologie ons de afgelopen decennia over de geschiedenis van Warmond heeft geleerd, wordt daarbij gepresenteerd: over de prehistorische nederzetting achter Mariënhaven, een mysterieus potje uit de Zwanburgerpolder, de twee kloosters, de zes Warmondse burchten. Kortom: een terugblik op 4500 jaar spannende geschiedenis en de sporen daarvan in de grond.  

Op dezelfde locatie zal Erfgoed Leiden en Omstreken op zondagmiddag 15 oktober (14 uur) een workshop verzorgen over oude scherven. Bij elke archeologische opgraving worden ze gevonden: scherven van potten, borden en bekers. Maar hoe weet men nu of een scherf 100 jaar of 2000 jaar oud is? Wat is het verschil tussen een bloempot en een Romeinse beker? Hoe ziet men of een scherf uit de middeleeuwen komt of niet? Dat leert u bij deze workshop! Belangstellenden kunnen zich voor de workshop aanmelden op educatie@erfgoedleiden.nl (kinderen vanaf 12 jaar onder begeleiding van ouders). Meer informatie op warmelda.nl