Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
Menu
Rijnlandse Geschiedenis streeft naar meer historische samenhang en kennisuitwisseling in de regio.
Woensdag 11 januari 2017

Contactgegevens
Kloosterwei 113
2361 XH Warmond
E info@warmelda.nl

Warmond, Historisch Genootschap Warmelda

Nieuw boek op komst over de heren van Warmond en Woude

Aan het einde van de middeleeuwen werd het gebied van de latere gemeenten Warmond, Woubrugge en Alkemade bestuurd door één machtige familie: de hoge heren van Warmond en Woude.
Over deze heren wordt binnenkort een nieuw boek gepubliceerd: "Heren van Warmond en Woude (985-1503)". Aanleiding is het 600ste sterfjaar van een van de meest illustere van deze heren: Jan van den Woude (†1417). Hij woonde op de voorganger van het Huys te Warmont, bouwde twee Warmondse kloosters en vocht als ridder in bekende veldslagen in Friesland en het land van Arkel.

Het boek leert de lezer alle oude heren van Warmond en Woude kennen, van de eerste sporen van hun bestaan rond het jaar 1000, totdat deze middeleeuwse heren kort na 1500 uitstierven. In ca. 200 pagina's neemt auteur Mathieu Fannee zijn lezers mee in een duizelingwekkende reis door de tijd. Voor de daadwerkelijke publicatie (verwacht eind maart 2017) kan men nu alvast intekenen op de site van de uitgever, het Historisch Genootschap Warmelda ( warmelda.nl/intekenen ).

Voor leden van Warmelda die intekenen kost het boek slechts EUR.14,90 (niet-leden betalen bij intekenen EUR.19.90).
Na de inteken-periode (na 20 februari) kost het boek EUR.22,50.