Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
Menu
Rijnlandse Geschiedenis streeft naar meer historische samenhang en kennisuitwisseling in de regio.
Zondag 13 september 2015

Contactgegevens
Kloosterwei 113
2361 XH Warmond
E info@warmelda.nl

Warmond, Historisch Genootschap Warmelda

Nieuw boek in aantocht!

Pieter Geraedts sr., de kunstenaar die zichzelf bleef

Dit is de titel van het boek over het leven en werk van de Warmondse kunstschilder Pieter Geraedts sr. (1911 – 1978). Hij is vooral bekend geworden als schilder van religieuze voorstellingen. Pieter Geraedts heeft voor verschillende kerken verspreid over een groot deel van Nederland kruiswegstaties, muurschilderingen en glas-in-loodramen gemaakt. Hij leerde het vak van zijn vader Wijnand Geraedts, die eveneens schilder van religieuze voorstellingen was.

Pieter Geraedts was veelzijdig en uniek. Uniek omdat hij een eigen stijl ontwikkelde, die direct herkenbaar is. Hij wist zijn personages zeer realistisch en met veel emotie in hun gezichten neer te zetten. Daarbij experimenteerde hij voortdurend. Hij was veelzijdig omdat hij naast genoemde religieuze voorstellingen ook beeldhouwer en een zeer begaafd portrettist was. Pieter Geraedts heeft zeker 200 portretten gemaakt.

Dit boek is geschreven als eerbetoon aan Pieter Geraedts. Hij heeft prachtig werk geleverd dat zeker meer waardering verdient. Het boek, een uitgave van Historisch Genootschap Warmelda, is rijk geïllustreerd, heeft 144 pagina’s en is geschreven door Warmelda-voorzitter André van Noort. Het boek kost € 24,50. Leden betalen voor één exemplaar slechts € 22,50.

Zie hier de omslag en ook een indruk van de inhoud.

Bent u geïnteresseerd? Dan kunt u alvast intekenen door deze strook in te vullen (stuur die naar Kloosterwei 113, 2361 XH Warmond, of mail die door naar info@warmelda.nl ).

Het boek wordt op zondag 15 november 2015 in de St. Matthiaskerk te Warmond om 14.00 uur gepresenteerd. U bent van harte welkom!