Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
Woensdag 8 oktober 2014

Contactgegevens
Kloosterwei 113
2361 XH Warmond
E info@warmelda.nl

Warmond, Historisch Genootschap Warmelda

Warmond in de riddertijd

Warmond heeft nu zijn boek over de middeleeuwen! Onder de naam 'tlant te Waremunde' publiceerde het Historisch Genootschap Warmelda dit voorjaar een boek over Warmond in de periode 1100 tot 1400.

Het boek neemt de lezer mee in een fascinerende wereld waar tot nu toe weinig over bekend was. Een wereld bevolkt door heuse ridders, die zich 'Van Warmond' noemden en in de omgeving van de graven van Holland verkeerden. Een wereld waar monniken rondliepen, eerst in de 11de eeuw bij de oude dorpskerk, en later weer in de 15de eeuw, toen de heer van Warmond hier twee kloosters stichtte. De lezer maakt er ook kennis met oude wegen en velden, die Warmonders al lang vergeten zijn, maar waarvan de archieven de namen en ligging weer prijs hebben gegeven. En ook de Warmondse kastelen rijzen er even op uit de dikke mist van de vervlogen riddertijd.

Aan dit boek is twee jaar lang intensief gewerkt. Het telt ca. 280 pagina’s en kost 22,50 euro. Leden betalen voor één exemplaar slechts 20 euro.