Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
Zondag 22 augustus 2021

Contactgegevens
p/a Rijnsburgerweg 4
2215 RA Voorhout
E info@hkv-voorhout.nl

Voorhout, Historische Kring Voorhout

Genealogie en tentoonstellingen tijdens HKV-café


Op zaterdag 28 augustus 2021 is er voor eenieder weer gelegenheid om een bezoek te brengen aan het Kenniscentrum van de Historische Kring Voorhout (HKV) aan de Bonekruidstraat. Zoals intussen gebruikelijk kan er tijdens dit zaterdagse HKV-café om advies gevraagd worden bij een eventuele zoektocht naar voorouders, De database die vrijwilligers momenteel aan het bouwen zijn en het gegevensbestand van inwoners dat toegankelijk is op www.hkv-voorhout.nl kan daar een mooi startpunt en leidraad bij zijn.

Tentoonstellingen

Maar er is meer, bijvoorbeeld de jubilerende Oranje Verenging Voorhout (OVV) die in de Foranholtezaal exposeert. Een keur aan materialen en foto’s geven een beeld van de 75-jarige geschiedenis van de OVV en kan tijdens het HKV-café bezocht worden. Verder zijn er recente aanwinsten in te zien in de bibliotheek betreffende de geschiedenis van de Duin- en Bollenstreek en onze omringende gemeenten. In de vitrines wordt er materiaal over onderwijs, bollenteelt, religie en historische kleding geëxposeerd.

Herinneringen ophalen

Op het grote scherm zal een film getoond worden met Voorhoutse gebeurtenissen in de laatste vijftig jaar. De inhoud van fotoboeken geeft een beeld van het dorp Voorhout over een langere periode. Het zijn vaak deze foto’s die aanleiding geven tot de uitwisseling verhalen en herinneringen tussen bezoekers. Bij een kopje koffie of andere verfrissing is het een feest om met elkaar de geschiedenis van het dorp te delen. Het recent door oud-inwoner Theo van der Lans uitgegeven boekje met herinneringen aan zijn jeugd in de vijftiger jaren kan tijdens een bezoek worden aangeschaft. Voor belangstellenden en geïnteresseerden is er geen noodzaak om lid van de HKV te zijn en de toegang is gratis, zelfs de koffie kost niets, Elke bezoeker is hartelijke welkom, waarbij de Covidregels wel in acht dienen te worden genomen.