Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
Menu
Rijnlandse Geschiedenis streeft naar meer historische samenhang en kennisuitwisseling in de regio.
Dinsdag 1 mei 2018

Contactgegevens
p/a Rijnsburgerweg 4
2215 RA Voorhout
E info@hkv-voorhout.nl

Voorhout, Historische Kring Voorhout

Geschiedenis van automobielbedrijf Bierman

Bierman is ruim 50 jaar onder verschillende namen gevestigd geweest in Voorhout. Garage Bierman, Auto Bierman, Auto Foreholte en Aanpassingsbedrijf Bierman zijn belangrijke Voorhoutse werkgevers geweest. In de tijd dat auto’s nog vaak doorgesmeerd moesten worden en de olie ververst, was het niet meer dan logisch dat het merendeel van de nieuwe auto’s bij een lokaal garagebedrijf gekocht werden. Het is dus net zo logisch dat in Voorhout naar verhouding veel auto’s van het merk Simca, DAF en later Talbot en Peugeot rondreden. Van het begin aan de Van den Berch van Heemstedeweg ging Garage Bierman naar de Herenstraat, met Auto Foreholte naar de Prins Bernardstraat en tenslotte met Auto Bierman naar de Jacoba van Beierenweg. Hier wordt in 1975 een prachtig pand betrokken.

Verhuizing
Nadat rond 1980 het dealerschap werd beëindigd, is er in een tussenperiode een supermarkt gevestigd. Daarna is een periode Aanpassingsbedrijf Bierman gevestigd, een afgeleide van Auto Bierman en met een nadruk op autovervoer voor minder validen. Dit laatste bedrijf is zo succesvol dat de ruimte te klein wordt en ze in het begin van deze eeuw naar Nieuw-Vennep verhuist. Daarmee komt een einde aan een halve eeuw Bierman automobielbedrijven in Voorhout.

In de recente uitgave van Dwars Op (62), het tijdschrift van de Historische Kring Voorhout (HKV) wordt hier uitgebreid bij stilgestaan. Meer ->