Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
Donderdag 23 maart 2017

Contactgegevens
Dr. Schaepmanlaan 6
2215 NG Voorhout
T 0252 211280
E info@hkv-voorhout.nl

Voorhout, Historische Kring Voorhout

Zilveren Barensteel voor Emiel van der Hoeven

Voorhout, 22 maart 2017 – Wethouder Kees van Velzen reikte de waarderingsprijs voor vrijwilligers in Teylingen uit aan Emiel van der Hoeven  tijdens de jaarvergadering van de Historische Kring Voorhout (HKV).

Van der Hoeven is een van de initiatiefnemers en medeoprichters van de HKV. Hij houdt zich binnen de vereniging bezig met het doen van onderzoek naar de geschiedenis van Voorhout, het beheer van het foto- en verenigingsarchief, de collectie aanwinsten, de website, de vormgeving van het verenigingsblad de Dwars Op en de ledenadministratie. Ook richt hij tentoonstellingen in en begeleidde hij de verbouw en inrichting van het Kenniscentrum van de HKV. Verder is Emiel van der Hoeven sinds 2007 actief bij het archief van de St. Bartholomeusparochie in Voorhout.

Ook het Erfgoed Leiden en Omstreken, Schuttersvereniging St. Hubertus Voorhout en Gymsport Leiden kunnen op zijn inzet rekenen. In 2013 werd Van der Hoeven benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

De Zilveren Barensteel

De 'Zilveren Barensteel' is een onderscheiding voor mensen (in of buiten Teylingen wonend) die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor een van de drie dorpen van Teylingen.

Foto: ©Mariska de Graaff, Voorhout.