Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
Donderdag 23 maart 2017

Contactgegevens
Dr. Schaepmanlaan 6
2215 NG Voorhout
T 0252 211280
E info@hkv-voorhout.nl

Voorhout, Historische Kring Voorhout

Loc 1719 cadeau voor HKV

Voorhout 22 maart 2017 - Na afloop van de jaarvergadering van de Historische Kring Voorhout had wethouder Kees van Velzen een verrassing in petto. Een cadeau voor de vereniging. Het was de bedoeling om te raden wat dit cadeau inhield en wie de eerste was met het juiste antwoord op zijn aanwijzingen. De eerste aanwijzing was '1719', waarop de zojuist in het zonnetje gezette Van der Hoeven prompt reageerde met het juiste antwoord. De tweede aanwijzing was '1 maart 1997'. Het was duidelijk: het cadeau betrof de opening van station Voorhout en het jaartal betrof de locomotief met dat nummer en het wapen van Voorhout. Voorhouter machinist Rick van Wieringen reed de trein op 1 maart het gloednieuwe station binnen.

Het cadeau, de modelloc 1719, is bij de opening van station Voorhout als herinnering aan de gemeente Voorhout geschonken en betekent voor de HKV een bijzonder fraaie aanwinst.