Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
Menu
Rijnlandse Geschiedenis streeft naar meer historische samenhang en kennisuitwisseling in de regio.
Vrijdag 20 januari 2017

Contactgegevens
p/a Rijnsburgerweg 4
2215 RA Voorhout
E info@hkv-voorhout.nl

Voorhout, Historische Kring Voorhout

Kenniscentrum van de Historische Kring Voorhout opent haar deuren

Eindelijk open!

Na bijna 2 jaar van voorbereiding en verbouwing openen Kees van Velzen, wethouder Gemeente Teylingen, en Cok van Steijn, voorzitter Historische Kring Voorhout (HKV), op zaterdag 28 januari om 11.00 uur officieel het Kenniscentrum van de HKV aan de Bonekruidstraat 11. Het bestuur van de vereniging is trots op de nieuwe huisvesting. Van 13.00 tot 16.00 uur is er voor HKV-leden gelegenheid het Kenniscentrum te bezoeken.

Naast de entreehal, genaamd Raadhuisplein, zijn er zijn twee zalen met historische namen: de Oosthoutzaal en de Foranholtezaal.
In de Oosthoutzaal zijn de Inlopen, is de bibliotheek, staan vitrines en een beeldscherm, is er gelegenheid om informatie en foto's uit te wisselen en om gezellig een kopje koffie of thee te drinken. Het aantal fotoalbums is met drie uitgebreid en telt nu 16 albums met honderden foto's.
De Foranholtezaal is ingericht als permanente zaal voor wisselende tentoonstellingen.
 
Inlopen
De eerste Inloop is woensdag 8 februari van 14.00-16.00 uur. De volgende op zaterdagochtend  18 februari van 10.00-12.00 uur. Daarna elke 2e woensdag van de maand van 14.00-16.00 uur. Uw gastvrouw is Nelleke van Steijn samen met een bestuurslid. De website vermeldt alle datums.
 
Hemels Voorhout
De zekerheid van ons bestaan is dat we geboren zijn en op enig moment afscheid van het leven moeten nemen. De levensloop geschiedt op verschillende wijze. In Voorhout zijn de beide kerken en dragersvereniging St. Barbara nauw betrokken bij geboorte, geloof en afscheid.
Tot in de jaren '60 van de vorige eeuw waren in de katholieke kerk bidprentjes in zwang. Daarna volgde de overgang naar bedank- en gedenkkaartjes. De HKV bezit er honderden.
De eerste tentoonstelling onder de naam ‘Hemels Voorhout’ betreft bidprentjes, communieprentjes, de Barbara en relevante memoralia uit de collectie van de HKV en anderen. Een selectie hiervan is de komende maanden tentoongesteld.