Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
Menu
Rijnlandse Geschiedenis streeft naar meer historische samenhang en kennisuitwisseling in de regio.
Zaterdag 23 januari 2016

Contactgegevens
p/a Rijnsburgerweg 4
2215 RA Voorhout
E info@hkv-voorhout.nl

Voorhout, Historische Kring Voorhout

Kuipzwammende HKV-voorzitter Cok van Steijn wint Ferry Knop Publieksprijs 2016

Zes geweldige kuipzwammers met Cok Van Steijn en Annelies Griekspoor als grote winnaars. Tijdens het Kuipzwammen in een stampvolle KTS debuteerde HKV-voorzitter Cok van Steijn. Tot ieders verrassing sleepte hij de Ferry Knop Publieksprijs in de wacht. Een mooi begin van zijn Zwammerscarrière! "Het was geweldig," aldus een zeer enthousiaste kuipzwammer. 's Middags was hij toch wel een beetje zenuwachtig, vertelde hij. De kersverse kuipzwammer kwam als tweede op, op de muziek van Tulpen uit Amsterdam. Tijdens dit mummer deelde Cok vele tulpen uit. Hij vergat ook niet de jury en de burgemeester. Was hier sprake van beïnvloeding? In de kuip aangekomen gooide hij het neergezette water weg en zette een groot blik bier neer. "We zijn hier niet op de Nieuwjaarsreceptie van de gemeente." Daarmee had hij de lachers op de hand, was de spanning weg en kon hij los.

Cok als Tinus Tulp

"Je kan zwammen wat je wil, maar je beledigt of beschadigt niemand zei Nelleke. Dus ik mag het niet hebben over  Tom D., Hein V., Ted M. en Ben de S. !! Je houdt het netjes. Dit wordt lastig.
Ja beste mensen, hier sta ik dan, Tinus Tulp! Niet te verwarren met Tinus ‘Rubber”, want dan zou ik heel wat anders hebben uitgedeeld… Maar we zouden het netjes houden vandaag. Tinus als je meekijkt daar van boven, rust in vrede. [...] Mooi hè, die vlag van de HKV. Ik word er een beetje emotioneel van... Er zijn geen vlagvoorschriften. Met een blauwe dwarsbalk en een rood kruis. Ik zou zo zeggen: eens in de maand. Maar we zouden het netjes houden!
Je eigen Voorhoutse vlag, met of zonder stok, koop je voor 16 euro 50 bij Cok!
En zoek je bij het ophangen hulp, bel dan maar met  Tinus Tulp!
[...] Tot slot wil ik jullie nog wijzen op de collecte voor de stichting HARK. Hulp aan Arme Roomse Kwekers . Deze mensen zorgen ieder voorjaar weer dat Voorhout wordt versierd met heel mijn familie TULP. ALAAF!!"