Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
Vrijdag 1 januari 2016

Contactgegevens
Dr. Schaepmanlaan 6
2215 NG Voorhout
T 0252 211280
E info@hkv-voorhout.nl

Voorhout, Historische Kring Voorhout

Verkoop Voorhoutse vlag: overweldigend succes

De verkoop van de Voorhoutse vlag tijdens de Braderie op 12 september was een overweldigend succes. HKV-voorzitter Cok van Steijn overhandigde in aanwezigheid van burgemeester Carla Breuer een Voorhoutse vlag aan de Oranjevereniging.

In 2005 werden de vlaggen van Voorhout, Warmond en Sassenheim vervangen door een Teylinger vlag. Echter, in veel fusiedorpen in de omgeving, maar ook elders in het land, valt het op dat de lokale vlag nog steeds trots aan gevel of in tuinen wappert. “Dat moet ook ik Voorhout kunnen,” meent het bestuur van de HKV. “Laat Voorhout vol hangen met de enige echte authentieke Voorhoutse vlag. Het liefst alle dagen, want dat mag.”

Gebruik
De Voorhoutse vlag mag bij alle algemene en persoonlijke feesten maar ook dagelijks worden uitgehangen. Het is niet nodig om bij zonsondergang de vlag binnen te halen. Wees er snel bij. De HKV verwacht dat de voorraad van 50 stuks snel uitverkocht zal zijn.