Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
Menu
Rijnlandse Geschiedenis streeft naar meer historische samenhang en kennisuitwisseling in de regio.
Dinsdag 18 april 2017

Contactgegevens
Westkanaalweg 118
2461 GW Ter Aar
E info@chvteraar.nl

Ter Aar, Cultuur Historische Vereniging

"Loslaten, dat gaat niet meer".

Met de titel "Loslaten, dat gaat niet meer" geeft onze vereniging een boek uit met oorlogsherinneringen van en aan meer dan negentig Ter Aarse lndiëgangers.
ln het boek wordt op basis van gesprekken met veteranen het beeld van hun lndiëjaren (1946 tot 1951) geschetst en ook komt het thuisfront, echtgenote en kinderen van inmiddels overleden veteranen, aan het woord.
Van de drie in Nederlands-Indië omgekomen Ter Aarse soldaten wordt verslag gedaan en van de meer dan negentig Ter Aarse lndiëgangers wordt - voor zover mogelijk - in kaart gebracht bij welk bataljon en in welk actiegebied ze gediend hebben en wanneer en met welk schip ze de reis heen en terug hebben gemaakt.
Het boek is rijk geïllustreerd met full color foto's en documenten, genaaid gebonden in hard omslag en telt ruim 250 pagina's.
Het VSB Fonds Alphen aan den Rijn, de gemeente Ter Aar en het Prins Bernhard Cultuurfonds dragen financieel bij aan deze uitgave.
Het boek verschijnt eind april en gaat E 19,50 kosten.

Voorinschrijven is ook mogelijk en dan is de prijs € 17,50.
Dit kan door vóór 22 april 2017 het bedrag van € 17,50 over te maken op rekeningnummer NL 81 RABO 0300366663 t.n.v. Cultuurhist. Ver. o.v.v. boek Indonesië.
Vanaf 29 april kunt u uw bestelling afhalen in het museum Westkanaalweg 118.

Van 29 april tot 15 juni a.s. wordt onder hetzelfde motto "Loslaten, dat gaat niet meer" in het museum aan de Westkanaalweg 118 een tentoonstelling gehouden over de lndiëgangers.
De herinneringen van de veteranen komen daar in de vorm van foto's, documenten, geluidsopnames, muziek, etc. tot leven.
Een tentoonstelling die voor jong en oud een bezoek waard is en die u zeker niet mag missen.