Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
Menu
Rijnlandse Geschiedenis streeft naar meer historische samenhang en kennisuitwisseling in de regio.
Dinsdag 10 mei 2022

Stichting Historische Publicaties Holland-Rijnland

Cursus vrijwilliger in historisch groen

Zuid-Holland kent vele mooie buitenplaatsen en landgoederen. Deze blijven bewaard door onder andere de grote inzet van vrijwilligers. Met deze cursus doe je kennis en kunde op van het onderhoud van groen erfgoed. De cursus geeft inzicht in de historische context van een tuin of park.

De uitgangspunten van instandhouding en onderhoud van groen erfgoed worden gedeeld. En de cursist leert te kijken vanuit een historisch besef en kan met de verkregen kennis afgewogen keuzes voor het beheer en onderhoud maken.

Een cursus die ingaat op zowel de theorie als de praktijk. De praktijkonderdelen gaan specifiek in op onderdelen die op de locatie waar jij vrijwilligerswerk doet spelen. Denk bijvoorbeeld aan zichtlijnen, plantverbanden, beheer van stinzenplanten of specifieke vragen die bij jouw vrijwilligersgroep spelen.

Link naar 'Zelf doen in erfgoed en groen'.