Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
Menu
Rijnlandse Geschiedenis streeft naar meer historische samenhang en kennisuitwisseling in de regio.
Maandag 17 januari 2022

Stichting Historische Publicaties Holland-Rijnland

Bollenerfgoed

Dit jaar viert BOEi haar 25-jarig bestaan. Daarom is het boek KIJK! verschenen waarin 28 projecten worden belicht die BOEi in de afgelopen kwart eeuw heeft herbestemd, gerestaureerd en herontwikkeld.
BOEi staat voor de Nationale Maatschappij tot Behoud, Ontwikkeling en Exploitatie van Industrieel Erfgoed, een organisatie die industrieel, agrarisch en religieus erfgoed restaureert en een nieuwe bestemming geeft. In het boek komt ook het kwekerijcomplex Veelzorg in Hillegom aan bod, dat BOEi ontwikkelde in opdracht van de familie Veldhuyzen van Zanten. Twee historische bollenschuren en het kantoor van het bloembollenbedrijf werden gerestaureerd en herbestemd tot woningen en een klein museum en clubhuis voor de historische stichting Vrienden van Oud Hillegom. De Werkgroep Bollenerfgoed is bij het herbestemmen van Kwekerij Veelzorg nauw betrokken geweest.
Informatie over BOEi en het boek KIJK! https://www.boei.nl/kijk/