Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
Menu
Rijnlandse Geschiedenis streeft naar meer historische samenhang en kennisuitwisseling in de regio.
Donderdag 14 oktober 2021

Stichting Historische Publicaties Holland-Rijnland

Historisch Nieuwsblad over de Limes

Ter ere van de viering van het nieuwe UNESCO Werelderfgoed en in het kader van de Maand van de Geschiedenis verscheen een gevulde digitale special ism het Historisch Nieuwsblad.

Een keur aan auteurs schreef prachtige verhalen, die de Limes belichten vanuit tal van verschillende invalshoeken. Zo schreven Evert van Ginkel en Paul Beliën een korte geschiedenis van de Limes aan de hand van in Nederland gevonden Romeinse munten. Manon Henzen van eet!verleden stelde speciaal voor de lezers een Limesmenu samen, op basis van langs de Limes gevonden archeologische resten van planten en dieren. Er zijn bijdragen van Tom Hazenberg over helmen en schepen, en van Jasper de Bruin over het onderzoek naar de Limes. Romeinse ambachten komen aan bod, en je leest ook over het belang van de Limes als Werelderfgoed. Een special om lekker lang van te genieten.

Je vindt het digitale magazine hier.