Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
Menu
Rijnlandse Geschiedenis streeft naar meer historische samenhang en kennisuitwisseling in de regio.
Maandag 29 maart 2021

Stichting Historische Publicaties Holland-Rijnland

Website Erfgoedvrijwilliger online

De website www.erfgoedvrijwilliger.nl is online! In samenwerking met Erfgoed Brabant en Erfgoed Gelderland is er een start gemaakt met het landelijk promoten van vacatures voor vrijwilligers in de erfgoedbranche.

Wat is er te vinden?
Erfgoedorganisaties kunnen op erfgoedvrijwilliger.nl gratis vacatures plaatsen als zij op zoek zijn naar nieuwe vrijwilligers. Er zijn verhalen van vrijwilligers uit de praktijk die laten zie hoe leuk en leerzaam vrijwilligerswerk in de erfgoedsector is.

Op de website zijn vacatures en verhalen te vinden uit de provincies Zuid-Holland, Noord-Brabant en Gelderland. Naar verwachting sluiten er snel meer provincies aan bij het platform. De nieuwe website heeft een uitgebreide Tips en tricks pagina. Op deze pagina kunnen vrijwilligers én vrijwilligerscoördinatoren terecht voor uiteenlopende thema’s.

Er zijn handige e-trainingen te vinden om concrete vaardigheden te leren of bij te spijkeren, maar denk bijvoorbeeld ook aan nuttige documenten en sjablonen voor vrijwilligersmanagement of diversiteit en inclusie. En staat het thema waar je naar op zoek bent er niet tussen? Dan kun je direct contact opnemen met je erfgoedhuis via het loket. Erfgoedvrijwilliger.nl wordt daarmee steeds meer dé plek waar je alles kunt vinden rondom vrijwilligerswerk in de erfgoedsector.

Zie verder de website van het Erfgoedhuis