In het nieuws
Stichting Historische Publicaties Holland-Rijnland
Geschiedenis van het Leiden Bio Science Park
‘Voor 1980 was Leiden een verpauperde fabrieksstad, waar toevallig een Universiteit bij zat” aldus historicus Cor Smit
Een fascinerend gegeven, hoe het Leiden Bio Science Park in korte tijd tot zo’n belangrijk centrum voor medische innovatief in Nederland kon uitgroeien. Biopartner vroeg de Leidse historicus Cor Smit om de geschiedenis uit te pluizen en verbanden te leggen.
Volgens de Leidse historicus Cor Smit was er in 1982 “nog geen hond die nadacht over biotechnologie of biocience park”. Niemand was er mee bezig. De universiteit niet en de gemeente niet. Twee jaar later was het gewoon feit. Hoe kan dat? Wie zijn de pioniers geweest in het gebied? Welke ambtenaren en wetenschappers werkten hierin samen?
Een tipje van de sluier mag ik alvast oplichten. Biopartner en haar voorlopers (ABC) zijn de motor geweest achter de totale gedaante verwisseling die Leiden heeft ondergaan. Leiden was 1 van de armste steden van Nederland en kijk waar we nu staan.
Wie waren de pioniers uit die begintijd?
Wat is het beste bewaarde geheim van dit park dat zo’n banenmotor werd voor Leiden en omgeving en nationaal bekend werd door de baanbrekende medische innovaties, onder andere op het gebied van auto-immuunziektes, trombose en reuma?
Het boek is ook te koop (€ 19,50) bij de boekhandels Kooyker en de Kler, op de Breestraat. Voor de mensen die heel graag het boek thuis zouden willen ontvangen, stuur dan graag een mail naar Christine Bagijn-Kwarten (bagijn-kwarten@biopartnerleiden.nl) en dan sturen we het op