Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
Menu
Rijnlandse Geschiedenis streeft naar meer historische samenhang en kennisuitwisseling in de regio.
Donderdag 6 augustus 2020

Stichting Historische Publicaties Holland-Rijnland

Anthony Hallet; de geschiedenis van de koopman en zijn fonds

Onder redactie van Piet de Baar
 

Anthony Hallet sterft op 15 september 1612 in Utrecht en laat een fortuin na om een Theologisch studentenfonds op te richten. Het studiefonds wordt opgericht in Leiden en vele bestuurders uit Leiden en Utrecht zullen een grote invloed hebben op deze geschiedenis.
De auteurs schetsen de kleurrijke geschiedenis van het Anthony Hallet Fonds aan de hand van de notulen die bewaard zijn gebleven. Zij beschrijven het leven van Anthony Hallet, zijn erfenis en de oprichting van het Fonds in 1613. Door de loop van de jaren ontwikkelt het fonds een volstrekt eigengereide manier om los van de Kerk en de Universiteit zijn studenten te ondersteunen. Alle bestuursleden passeren de revue en met deze koopmanszonen, regenten en puissant rijke meacenaten wordt er een uniek “petite-histoire” beschreven.

Met voorwoord van Prof. dr. Henk de Roest
Hoogleraar Praktische Theologie, PThU
 

Bestel hier het boek over Anthony Hallet in de voorverkoop!