Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
Menu
Rijnlandse Geschiedenis streeft naar meer historische samenhang en kennisuitwisseling in de regio.
Vrijdag 29 mei 2020

Stichting Historische Publicaties Holland-Rijnland

Eva Biesheuvel organiseert en doet

Verschijning tweede uitgebreide druk van het boek Eva Biesheuvel organiseert en doet, geschreven door Mary Eggermont-Molenaar. Eva Biesheuvel-Gütlich overleed op 20 november 2018. Zij was, volgens echtgenoot en schrijver Maarten Biesheuvel in 1989, ‘de kapitein die het schip altijd maar weer op de golven drijvende weet te houden’, en volgens Eva hadden ze samen een ‘bedrijfje’.

In 2014 schreef Maarten: ‘Eva organiseert en doet maar.’

Mary Eggermont-Molenaar beschrijft in deze geïllustreerde kroniek haar 43-jarige vriendschap met Eva (en Maarten), aangevuld met herinneringen van familieleden en vrienden over hoe Eva was en wat ze allemaal organiseerde en deed, een paar van Eva’s brieven en diverse mediafragmenten. Uit dit alles valt op te maken hoe Eva hun ‘bedrijfje’ gestalte gaf, maar blijkt vooral ook het ontembare optimisme waarmee ze in het leven stond.

De volgende personen hebben voor dit boek een bijdrage geleverd: Aart Hoekman, Ada Loman-Biesheuvel, Arjen Fortuin, Barber van de Pol, Bouwien [van Kampen-]Bosma, Caroline Han, Dick de Vos, Dirk Ketting, Ed Hoeks, Enny Gibbels, Erik de Bruin, Eveline Idema-Stuijfzand, Gerard in ’t Veld, Hannie de Ruiter-Peltzer, Hans van der Veen, Helma Neppérus, Henk Langendoen, Henk Mostert, Jan van Bergen en Henegouwen, Joke van Bilsen, Korrie Korevaart, Lucia Thijssen, Maarten ’t Hart, Marjolijn Onvlee, Marjolijn Pouw, Mensje van Keulen, Peter van Zonneveld, Rinny Kooi, Rudi Fuchs, Sonja Ververs-Gütlich en Toos Dijkhuis-Gerkema.

In de tweede druk zijn extra bijdragen toegevoegd van:  Isa Koornstra-Zirbiire, Elly Ameling, Jan de Bruijne, Kees Schafrat, Maarten ’t Hart, Marta Klementova,  Mathilde Boon en Maud Peereboom-Engelberts. 

Mary Eggermont-Molenaar  Eva Biesheuvel organiseert en doet
ISBN 978-90-71256-71-4 

232 pagina’s, geillustreerd

Ginkgo, Leiden.

Verkrijgbaar bij de boekhandel voor € 25,--