Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
Menu
Rijnlandse Geschiedenis streeft naar meer historische samenhang en kennisuitwisseling in de regio.
Dinsdag 28 april 2020

Stichting Historische Publicaties Holland-Rijnland

Bang voor mooi weer - Oorlogssporen in Leiden en omgeving

In Leiden en omgeving zijn nog steeds veel plekken te vinden met zichtbare sporen uit de Tweede Wereldoorlog. Het gaat niet alleen om (resten van) bunkers, versperringen en tankgrachten, maar ook om oorlogsschade op bomen of gebouwen en andere littekens in de stad. Op andere plekken is in de oorlogsjaren iets bijzonders gebeurd zonder een spoor na te laten. Ooggetuigenverslagen of foto’s kunnen deze verborgen oorlogsgeschiedenis zichtbaar maken. Het zijn vaak bekende plekken waar je met andere ogen naar kijkt, zodra je weet wat zich daar in de oorlog heeft afgespeeld.

Als schrijvend archeoloog blijft Ruurd Kok (1969) zich verwonderen over de vele plekken waar bijzondere oorlogsverhalen verborgen liggen in het (stedelijk) landschap, soms heel dicht bij huis. Die verhalen zijn het waard om verteld te worden en zetten vaak ook aan tot nadenken. Artikelen die eerder in Leidsch Dagblad zijn verschenen vormen de basis voor deze bundel.

Vanwege de van overheidswege opgelegde beperkingen was het niet mogelijk het verschijnen van dit boek gepaard te laten gaan met een boekpresentatie op een fysieke locatie. Gelukkig hebben wij ism de Stichting Dodenherdenking Leiden en de Historische Vereniging Oud Leiden een waardig alternatief gevonden. Op 4 mei om 16.00 uur zal bij TV Sleutelstad (kanaal 46, Ziggo) een mini-documentaire over het boek te zien zijn, waarin ook het eerste exemplaar gepresenteerd wordt.

Ruurd Kok signeert zijn boek op zaterdag 9 mei van 13.00 tot 16.00 uur bij de uitgeverij, Citrusweg 12, Leiden.

Via de link  https://uitgeverijginkgo.nl/voorverkoop-bang-voor-mooi-weer/bang-voor-mooi-weer   kunt u gebruik maken van een voorverkoop aanbieding.

Bang voor mooi weer – Oorlogssporen in Leiden en omgeving / Ruurd Kok 152 pagina’s, oblong genaaid gebonden
ISBN 978 90 71256 79 0
Verkoopprijs € 19,50