Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
Donderdag 21 november 2019

Stichting Historische Publicaties Holland-Rijnland

Bezoekers website Rijnlandse Geschiedenis

Cijfers van de eerste 9 maanden van 2019. Om de getallen wat tastbaarder te maken, vergelijken we de website met een museum, de pagina’s binnen die website met de zalen van dat museum, en artikelen op de website met de collecties :). 

1.     Er zijn 1312 unieke personen naar het museum gekomen in deze periode. Voor 1254 mensen was dit de eerste keer dat ze het museum bezochten. Dit betekent dat, net als in 2018, nog steeds veel nieuwe mensen hun weg naar het museum weten te vinden. Dat is mooi!

2.     In totaal zijn 3388 verschillende bezoeken geweest, dat wil zeggen dat er een totaal van 3388 ‘toegangskaartjes’ zijn verkocht voor het museum.

3.     In vergelijking met de 9 maanden daarvoor:

·       is het aantal museumbezoeken (verkochte toegangskaartjes) met meer dan 3% gestegen. 

·       is het aantal verkochte kaartjes per persoon (mensen die het museum zo leuk vonden, dat ze later nog een keer terugkwamen) gestegen met 8%.

·       is het aantal bezochte pagina’s per bezoeker heel licht gestegen (mensen die veel verschillende zalen en collecties bekijken). Maar, we zagen net al dat het aantal bezoekers is gestegen. Dus is ook het totale aantal bezochte pagina’s flink gestegen: van 9341 naar 9659! (3.4%)

·       is de gemiddelde duur van een museumbezoek met 9% (!!) gestegen. mensen blijven dus veel langer in het museum en bekijken meer verschillende collecties (hangt ook nauw samen met het vorige punt)

            Al met al een erg mooi 2019 tot nog toe!